SEO Zoekwoorden, wat zijn het precies?

Als jij jouw website goed vindbaar wil maken moeten de teksten op jouw website gaan over het product of dienst die je verkoopt. Dit doe je met SEO zoekwoorden. Bijvoorbeeld: Je verkoopt föhns en krultangen. Hierbij gaan jouw teksten op de website dus over deze producten. Als Google jouw tekst leest, is het dus belangrijk om duidelijk te laten merken dat klanten op deze website föhns en krultangen kunnen kopen. Dit is waar zoekwoorden een rol gaan spelen. Niet iedereen zoekt namelijk “föhn” op in de zoekbalk van Google. Ze kunnen bijvoorbeeld het woord “haardroger” gaan gebruiken, en Google zal dan niet jouw tekst over föhns laten zien. Dit is het moment dat je aan zoekwoorden gaat denken. Je doet onderzoek naar het zoekgedrag van potentiële klanten en aan de hand daarvan maak je geoptimaliseerde teksten met voldoende SEO zoekwoorden.

Struggle jij met de volgende punten?

- Het vinden van goede zoekwoorden.

- Denken vanuit het perspectief van je doelgroep.

- Meten van de sterkte van je zoekwoorden.

- Het vinden van een SEO zoekwoorden tool. 

SEO Zoekwoorden bepalen? Stap in het brein van je doelgroep

Om SEO zoekwoorden in kaart te brengen, kijk je eerst naar een aantal aspecten. Ten eerste je doelgroep, ten tweede jouw dienst of product en als laatste je doelstelling. Laten we hiervoor de föhns en krultangen weer even terugbrengen. Natuurlijk kan je deze termen gebruiken zoals ze zijn, maar het is ook belangrijk om te kijken naar variaties. Hiervoor heb ik één gouden tip. Wanneer je jouw gekozen zoekwoord (1 of 2 woorden) intypt in de Google zoekbalk zie je suggesties verschijnen. Dit zijn de populaire opties voor jouw zoekwoorden. Google Suggest is een handige manier om jouw SEO zoekwoorden te bepalen. Meer tips en tricks lees je in De SEO Studio blog.

SEO zoekwoorden tool gebruiken? Probeer deze eens!

Wil je jouw zoekwoord onderzoek specificeren? Maak dan gebruik van een zoekwoorden tool! Dankzij deze systemen is het mogelijk om termen in kaart te brengen die zijn afgestemd op jouw doelgroep. Hiervoor kan je bijvoorbeeld Ubersuggest gebruiken. Ubersuggest zoekt uit welke van jouw SEO Pagina’s het beste resultaat geven en daarnaast kan je in een overzicht suggesties bekijken voor relevante termen. En het fijne is, Ubersuggest is helemaal gratis! Mocht je gebruik willen maken van extra functies, dan kun je de betaalde pro versie aanschaffen. Extra tip: gebruik eens de domeinnaam van een concurrent om te zien welke zoekwoorden op die website het het beste doen. Handig toch? Zo’n SEO zoekwoorden tool.

SEO Zoekwoorden onderzoek doen? De SEO Studio helpt

Nu heb je een idee van hoe belangrijk een SEO zoekwoorden onderzoek is. Je kan zelf aan de slag gaan met het zoeken naar zoekwoorden, of je zoekt hulp van een SEO Specialist. De SEO Studio kan jou ondersteunen met het creëren van wervende content. Samen gaan wij kijken naar de beste zoekwoorden voor jouw website en ook leer ik jou hoe je deze in het vervolg zelf in kaart kan brengen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Tijd om jouw website bovenaan in Google te krijgen! Begin vandaag nog met een uitgebreid SEO zoekwoorden onderzoek.