seo-ai-artificial-intelligence
SEO
Christeny Saffira
SEO
04/03/2023
3 min
0

AI inzetten voor SEO? Ontdek de mogelijkheden.

04/03/2023
3 min
0

Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen. Via diverse kanalen en misschien wel in je omgeving gaat het over Ai (Artificial intelligence). Een tool die in een handomdraai content voor je kan cre√ęren. Er zijn vele vragen die worden gesteld omtrent AI en SEO. Neem bijvoorbeeld: 'Kunnen de teksten SEO-proof worden geschreven? 'en 'Zijn de teksten zo kwalitatief dat je ze direct kunt gebruiken op je website?' of 'Moet ik het schrijven teksten dan nog wel uitbesteden aan een tekstschrijver?'

Na het uittesten van verschillende tools moet ik zeggen dat ik erg onder de indruk ben! Met de juiste werkwijze beschik je over bruikbare content voor je website, social media en natuurlijk SEO.

Chat GPT inzetten voor SEO

ChatGPT is kort gezegd een generatief taalmodel dat geoptimaliseerd is voor conversatie chats. In plaats van een klassieke enkele opdracht waarop de meeste generatieve taalmodellen gebaseerd zijn, is het mogelijk om een conversatie aan te gaan en ChatGPT te vragen om de antwoorden die het geeft aan te passen of verder uit te werken.

De informatie uit deze tool is ontzettend handig om te gebruik voor:

 • Een zoekwoord onderzoek.
 • Het schrijven van SEO-teksten.
 • Het schrijven van SEO-artikelen.
 • Meta titels en -omschrijvingen formuleren.
 • SEO-productbeschrijvingen.¬†
 • Afbeelding optimalisatie (alt-teksten).

Wil jij Chat GPT gebruiken? Dan zal je als eerst een account moeten aanmaken bij OpenAI. Dit is het bedrijf achter deze tool.

Chat GPT Prompts voor SEO gebruiken

Welke vragen kun je stellen om tot bruikbare antwoorden te komen? Om je op weg te helpen heb ik een lijst gemaakt met mijn favoriete ChatGPT-prompts. (Dit zijn 1-3 zinnen die een probleem- of vraagstelling formuleren waarop je antwoord wil hebben). Je kunt ook direct 100+ gratis prompts downloaden voor ChatGPT via de volgende link: nu downloaden!

Prompts voor het vinden van SEO-zoekwoorden

 • "Identificeer 10 SEO-zoekwoorden gerelateerd aan [onderwerp]."
 • "Maak een lijst van 5 SEO-zoekwoorden gerelateerd aan de volgende productbeschrijving [productbeschrijving]."
 • "Voer een zoekwoord onderzoek en -analyse uit voor mijn website. Voer zoekwoord onderzoek uit voor [service/product]."

Prompts voor het schrijven van titels en meta gegevens

 • "Schrijf tekst voor een H1-tag om de zichtbaarheid en zoekresultaten van de website voor [service/product] te verbeteren."
 • "Maak [aantal] afzonderlijke titeltags met maximaal 60 tekens voor de onderstaande tekst. Ze moeten beschrijvend zijn en het woord "zoekwoord" bevatten."
 • "Schrijf een pakkende meta omschrijving voor een [pagina, artikel, etc.] met het zoekwoord "[woord]" en zorg ervoor dat de meta omschrijving maximaal [aantal] tekens is."

Prompts voor het schrijven van SEO-teksten

 • "Maak [aantal] afzonderlijke pakkende titels voor een artikel over [onderwerp]."
 • "Herschrijf deze [tekst] zodat dat de inhoud gemakkelijk te scannen is met behulp van opsommingstekens, genummerde lijsten en vetgedrukte of cursieve tekst."
 • "Herschrijf de volgende tekst en gebruik hierin de volgende SEO zoekwoorden: zoekwoord 1, zoekwoord 2 en zoekwoord 3. Herschrijf [tekst] en gebruik koppen en subkoppen om de inhoud op te splitsen en leesbaarder te maken met behulp van het zoekwoord [zoekwoord]."
 • "Schrijf tekst voor een meta-titel die zoekwoorden gerelateerd aan [service/product] bevat."
 • "Schrijf tekst voor een pagina geoptimaliseerd voor spraakzoekopdrachten om de zichtbaarheid en betrokkenheid voor [service/product] te verbeteren."
 • "Schrijf tekst voor een landingspagina geoptimaliseerd voor een specifiek zoekwoord gerelateerd aan [service/product]."
 • "Schrijf tekst voor een pagina geoptimaliseerd voor long-tail zoekwoorden gerelateerd aan [service/product]."

Prompts voor het schrijven van SEO-productteksten

 • "Schrijf geoptimaliseerde productbeschrijvingen voor e-commerceproducten."
 • "Schrijf tekst voor een product- of dienstvergelijkingspagina om de zichtbaarheid en verkoop voor [service/product] te vergroten."

Prompts voor technische SEO

 • "Maak de FAQs Page Schema markup voor de volgende vragen en antwoorden:‚Ķ"
 • "Maak een geldige XML-sitemap met de volgende URL's: [URL's]"
 • "Maak een no-follow en canoniek voor [URL]."

Een AI tekst schrijven? Vergeet dit niet te doen.

Wi je een AI tekst schrijven? Het makt niet uit of je een schrijver, blogger of marketeer bent, het gebruik van deze tools zal je werk een stuk prettiger maken! Bij het gebruiken van diverse tools raad ik je aan om altijd te focussen op relevantie. Controleer daarom altijd of de gegenereerde content (of zoekwoord) goed aansluit op je product of dienst. Om je doelgroep aan te spreken kun je teksten laten schrijven door ai, maar check ook altijd even of je de tone of voice van de tekst kunt finetunen.

Bonus! Download gratis 100 prompts voor ChatGPT!

Kan je niet wachten om AI teksten te schrijven voor SEO? Gelukkig hoef je niet zelf op zoek te gaan naar prompts die je kunt gebruiken. Ga direct aan de slag met mijn gratis download om tijd te besparen.

> Nu downloaden!

chatgpt-prompts-voor seo

Podcast: ChatGPT inzetten voor SEO? Do or don't?

In deze podcast deel ik mijn mening met je over het gebruik van ChatGPT en hoe deze tool kunt inzetten om AI-teksten te schrijven. Luister naar de aflevering en achterhaal hoe jij AI kunt implementeren in je business.

AI & SEO veelgestelde vragen

Wat kun je met AI?

Het is mogelijk om met en van AI te leren, problemen op te lossen en zelfs taken uit te voeren die normaal gesproken alleen mensen kunnen doen. Neem bijvoorbeeld het verwerken van een stapel aan gegevens, het herkennen van gezichten of stemmen, en het optimaliseren van allerlei processen. AI is niet meer weg te denken en wordt tegenwoordig toegepast in verschillende branches.

AI SEO teksten schrijven, kan dat?

Ja, het is mogelijk om teksten te te laten schrijven door een AI tool als ChatGPT.

Hoe ChatGPT gebruiken voor SEO?

Voorzie ChatGPT van belangrijke informatie over je bedrijf, geef je eisen door en laat vervolgens de AI tool content schrijven.


Reacties