plug pay betaalsysteem
Betaalsysteem
Christeny Saffira
Betaalsysteem
03/19/2024
4 min
0

Plug & Pay wat is het, en hoe werkt het?

03/19/2024
4 min
0

Plug & Pay is een praktische tool die je helpt met het opzetten van effectieve betaalpagina's voor een winstgevend salesproces. Het is mogelijk om uit verschillende verkoopmethoden te kiezen zoals eenmalige aankopen en abonnementen. Je ontvangt eenvoudig betalingen van je klanten met Mollie (iDeal, Creditcard, Paypal etc), maar ook automatische incassos's worden ondersteund.

Zoals je weet ben ik een voorstander van praktische systemen en tools. Waarom? Dit maakt SEO, (en het runnen van je business) zoveel makkelijker! Zelf heb ik meerdere ebooks geschreven en online cursussen gemaakt over zoekmachine optimalisatie. Een mooie manier om kennis te delen, maar hoe fijn is het als je de verkoop hiervan kunt automatiseren? En ja, ook jij kunt dit doen!

Ik kan me op de dag van vandaag niet meer voorstellen dat je handmatig facturen maakt of je ebooks één voor één per mail verstuurt. In dit artikel deel ik met liefde waarom Plug & Pay een gamechanger was voor mijn bedrijf.

Plug & Pay betaalpagina in 5 minuten

Ingewikkelde sites met 100 verschillende plug-ins? Dit is verleden tijd. Je hebt helemaal geen webshop meer nodig om online producten te verkopen. Met Plug & Pay stuur jij je bezoekers direct naar een effectieve pagina om af te rekenen. Note: dit doe je in maar liefst 5 minuten! 

Het fijne is dat je helemaal geen technische kennis nodig hebt, want je kunt gebruikmaken van kant-en-klare templates. Ideaal voor een pagina die past bij je huisstijl en er professioneel uitziet. Door middel van timers (voor schaarste), widgets (hoeveel mensen recentelijk jouw product hebben aangeschaft) en exit-intents (melding die getoond wordt als iemand je pagina wilt verlaten) wordt het verhogen van je omzet appeltje-eitje.

Het is zelfs mogelijk om teksten te laten schrijven dankzij je persoonlijke AI-copywriter. Deze is bekend met alle bewezen sales-frameworks en technieken waarmee in 1 minuut de beste teksten voor je betaalpagina worden geschreven. Denk hierbij aan titels., unique selling points, product omschrijvingen en kassakoopjes.

Plug & pay Checkout SEO Summit

Meer omzet in één klik

Kassakoopjes en upsells met Plug & Pay zorgen voor het verhogen van je omzet. En again, zonder ingewikkelde en technische instellingen. Met gemiddeld een conversie van 24,9% zijn kassakoopjes de ideale manier om de orderwaarde van je klanten te verhogen. Het enige wat je hoeft te doen: meerdere kassakoopjes toevoegen op je betaalpagina en reminder pop-ups aanzetten om het winkelmandje van je klant nog nét iets voller te maken.

Met de 'one-click upsell' functie van Plug & Pay is het mogelijk om je klanten zelfs na betaling een extra deal aan te bieden. Met slechts één muisklik kunnen zij deze accepteren waarna middels automatische incasso het bedrag wordt afgeschreven. En als je klant niet geïnteresseerd is in je upsell, biedt dan eenvoudig een downsell aan met een goedkoper of laagdrempeliger alternatief. Door gebruik te maken van alle functies kan je het maximale uit elke verkoop halen.

Als coach, gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling, zou je bijvoorbeeld de volgende producten kunnen aanbieden:

  • Weggever (download): gratis e-book met tips voor zelfreflectie en groei.
  • Instapproduct (kassakoopje): een online mini cursus over het stellen van doelen en het ontwikkelen van een groeimindset.
  • Hoofdproduct (upsell): een uitgebreid coachingprogramma voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Met coachingssessies, toegang tot exclusieve informatie en een community.

De voordelen van Plug & Pay

Er zijn ontzettend veel voordelen die ik zou kunnen opnoemen, maar hierbij een aantal op een rij:

  • Intergratie: makkelijk te koppelen aan je website of webshop en andere tools zoals Mollie.
  • Templates: kant-en-klaar voor gebruik.
  • Gratis SSL: zo kunnen je klanten veilig betalen.
  • Administratie: het systeem handelt alle facturering en betalingen voor je af, echt een timesaver!
  • Verschillende abonnementsniveaus instellen en aanpassen aan de behoeften van je klanten.
  • Rapportage: inzicht in je cijfers, wel zo handig ;)

Welk pakket past bij mij?

Zelf ben ik begonnen met het basispakket, met een beperkt aantal producten. Op het moment dat ik de voordelen had ontdekt van het premium pakket ben ik overgestapt. Je kunt namelijk onbeperkt producten aanmaken en krijgt toegang tot de Marketplace! Daarnaast kun je ook one-click-upsells toevoegen, abonnementen aanbieden, de AI-tekstgenerator gebruiken en bijvoorbeeld betalen in termijnen activeren. Ook vind ik het prettig dat mijn eigen domein kan worden getoond tijdens het afrekenen.

Ik raad de tool zeker aan als je een ondernemer bent, zoals een coach die een aantal producten wilt aanbieden. Neem bijvoorbeeld cursussen, trainingen en andere online producten. Heb je een webshop met een uitgebreid assortiment? Denk aan 50 of meer producten, dan is dit misschien niet de beste keuze.

Laat anderen je producten promoten

Wil jij je producten laten promoten op commissiebasis? Ook dan is Plug and Pay een handige tool om te gebruiken. Met het affiliatesysteem (die zit bij het premium pakket) krijg je toegang tot het platform waar jij je producten kunt aanbieden. En natuurlijk is dit ook weer ontzettend eenvoudig om te activeren.

Met dit platform kun je eenvoudig samenwerken met affiliates en hen voorzien van verschillende links en promotiemiddelen om je producten te promoten. Het is erg fijn dat Plug & Pay ervoor zorgt dat je alle commissies eenvoudig kunt beheren en uitbetalen, dankzij functies zoals SEPA Batch betaling en facturen voor affiliatecommissies. Je hebt zelfs de mogelijkheid om indirecte commissies toe te kennen, waardoor affiliates worden beloond voor kassakoopjes, upsells en andere producten.

Met conversie tracking en uitgebreide statistieken heb je inzicht in de prestaties van je affiliates, terwijl je dankzij flexibele betaalopties volledige controle hebt over wanneer en hoe vaak je uitbetaalt. Dus, Plug&Pay biedt alles wat je nodig hebt om je affiliateprogramma succesvol te beheren.

Plug & Pay 14 dagen gratis uitproberen

Wil je zelf ervaren hoe Plug & Pay je business naar the next level kan tillen? Probeer het dan nu gratis! Maak kennis met de geweldige functies van deze tool en boost je sales!

Reacties