SEO trends
SEO
Christeny Saffira
SEO
12/19/2023
2 min
0

SEO content in 2024? Dit zijn de trends!

12/19/2023
2 min
0

Door middel van algoritme updates wil Google alleen de beste resultaten weergeven in zoekresultaten. Wat is belangrijk om op te focussen als je wilt scoren met je content? In dit artikel neem ik je mee in de SEO content trends van 2024. 

1. Het gebruik van AI wordt meer

Zoals je waarschijnlijk al om je heen hebt gezien is AI niet meer te vermijden. Diverse tools worden dagelijks door iedereen ingezet om content te creëeren. Afbeeldingen, teksten en zelfs video! Naar verwachting zal dit alleen maar toenemen. 

Hoe je hiermee om kunt gaan? Bedenk voor jezelf hoe jij de tool zou kunnen inzetten om ervoor te zorgen dat het voor jou werkt. Dat het bijdraagt aan het delen van jouw boodschap.

2. Meer content van slechte kwaliteit

Omdat het tegenwoordig ontzettend makkelijk is om content te creëeren, is de verwachting dat er veel waardeloze content zal worden gepubliceerd. Ook hier zal het algoritme steeds beter naar kijken om de toegevoegde waarde te bewaken. Het schrijven van content volledig vanuit de tools, zal waarschijnlijk door Google worden herkent en uitgesloten van zoekresultaten. 

3. Laat jezelf als auteur zien

Laat zien dat jij de schrijver bent van het artikel. Dit kun je doen door middel van een uitgebreide biografie waarin je anderen over jezelf informeert. Deel daarnaast regelmatig je content op diverse social media kanalen.

4. Toon je expertstatus 

Laat aan je bezoeker zien dat jij een expert bent in jouw vakgebied. Ben je bijvoorbeeld een jurist? Geef dan door middel van je content aan dat jij kennis hebt over het onderwerp. Dit kun je doen door relevante content en toepasbare tips te delen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je content opvalt in zoekresultaten, maar ook dat jij je expertstatus vergroot. Houd hierbij altijd rekening met de E-E-A-T strategie, wat staat voor experience, expertise, authority en trust. 

Waarom rekening houden met de E-E-A-T richtlijnen?

Google ziet waardevolle content als kwalitatief. Help je gebruikers op weg door antwoord te geven op de zoekvraag en neem hier ook de 'people also ask' suggesties mee. Vermeld bronnen in je artikel en verwijs naar websites die relevant zijn. Laat aan je bezoekers zien dat je betrouwbaar bent door middel van bijvoorbeeld Google Reviews. En tot slot: vergeet niet om regelmatig je content te actualiseren.

5. Linkbuilding is een no-go

Momenteel zijn er nog veel bedrijven die linkbuildingmethoden inzetten voor hogere posities. Sinds de link spam update in 2022 hebben veel websites met een slecht linkprofiel hun posities in zoekresultaten verloren. En omdat Google minder kwalitatieve content steeds beter herkent, zullen backlinks nauwelijks tot geen effect meer hebben. Daarentegen wordt verkrijgen van verwijzingen door middel van linkbuilding PR steeds populairder. Deze manier van linkbuilding gebeurt automatisch door het publiceren van waardevolle content waar grote websites graag naar verwijzen.

Get ready to shine! 

Je kunt niet meer om AI heen, kijk daarom hoe jij het kunt inzetten als een aanvulling op jouw expertise. Creëer waardevolle content en laat hierbij zien dat jij een expert bent in jouw vakgebied. Door rekening te houden met de E-E-A-T strategie is het mogelijk PR-waardige informatie te delen wat zorgt voor verwijzingen naar je website. Dit zonder dat je nog tijd spendeert aan linkbuilding! Deel jouw verhaal, expertise en waarde. Blijf vooral dichtbij jezelf en maak op deze manier impact met SEO!

Naast dit artikel kun je ook luisteren naar mijn podcast over de zojuist genoemde trends voor SEO content.


Reacties