phoenixsite maken met phoenix website builder
Webdesign
Christeny Saffira
Webdesign
03/22/2024
3 min
0

Phoenix website maken? SEO vriendelijk en eenvoudig!

03/22/2024
3 min
0

Een online bedrijf opzetten begint met een stevige fundering: je website. Ik ben een groot voorstander van het hebben van een website met een specifiek doel, dus niet alleen maar 'om er een te hebben'. Het doel is immers om bezoekers om te zetten in klanten. Dit geldt zeker als je goed vindbaar wilt zijn in zoekmachines! Voor SEO is het gebruiken van het juiste systeem belangrijk om het maximale uit je bezoekers te halen. Hoe prettig is het als je website voor jou werkt? Als een effectieve marketing- en verkoopmachine zodat jij je kunt concentreren op andere bezigheden in je business in plaats van continu nieuwe klanten binnenhalen?

Veel websitesystemen beschikken over verschillende mogelijkheden om de aantrekkelijkheid te verbeteren, denk aan speciale effecten zoals bewegende afbeeldingen. I get it. Visueel kan dit aantrekkelijk zijn, maar het is belangrijker om te kijken naar de achterliggende structuur van je website. Zowel voor de gebruikerservaring als voor SEO wil je dat je bezoeker, en Google begrijpt waar je website over gaat. 

Denk aan je website als een Word-document of notitieblok waarin je belangrijke informatie deelt. Leesbaar. Zo wil je dat de achterzijde van je website eruit ziet, zodat zoekmachines de context van je pagina's kunnen begrijpen. 

Phoenix website maken zonder technische kennis

Ben jij iemand die graag zelf aan de slag gaat met het maken en inrichten van je website, maar vind je het lastig om te bepalen welk systeem je daarvoor kunt gebruiken? Dan wil ik je kennis laten maken met Phoenix. Dit content management systeem (CMS) maakt het bouwen van een website écht makkelijk! 

Voor het opzetten van een Phoenix website hoef je helemaal niet technisch te zijn. Alle ontwikkelingen en online marketing trends worden namelijk meegenomen in het systeem, zodat je hier geen werk aan hebt. 

Met Phoenix kun je onder andere: 

 • De huidige content overzetten naar je Phoenix website
 • Het design van je website aanpassen zoals het lettertype of een ander tekstblok toevoegen, zonder dat je hiervoor een webdesigner nodig hebt
 • Overzichtelijke verkoop-, landings- en salespagina's maken met de handige Phoenix website builder (drag-and-drop)
 • Je pagina prestaties verbeteren door middel van A/B testen

Wat ik zelf zo fijn vind aan deze tool is dat je eenvoudig andere systemen kunt koppelen, zoals MailBlue voor je e-mailmarketing of een betaalsysteem als Plug & Pay. Ideaal om een winstgevende website op te zetten. 

Hoe werkt de Phoenix website builder? 

Met Phoenix kun je eenvoudig geweldige en effectieve landingspagina's maken voor je product of dienst. Het systeem heeft een bibliotheek met kant-en-klare templates die zijn ontwikkeld door conversie-experts. De drag-and-drop builder maken het extra makkelijk om een pagina te maken die aansluit op je huisstijl. Het enige wat je hoeft te doen is een design uit te kiezen, de kleuren aan te passen en je pagina in elkaar te 'slepen'. 

Met Phoenix kun je: 

 • Eenvoudig een landingspagina online zetten in slechts 5 minuten¬†
 • Gebruik maken van kant-en-klare templates¬†
 • Makkelijk content en design toevoegen¬†
 • Zorgen dat je pagina goed zichtbaar is op mobiele apparaten Meer sales krijgen via je website¬†

Stel je voor dat je bezoekers niet alleen maar rondneuzen op je website, maar ook een aanvraag doen of een formulier invullen. Met verschillende conversietools in Phoenix kun je ervoor zorgen dat je meer uit je bezoekers haalt. Dit kan bijvoorbeeld met pop-ups, aftellers en gepersonaliseerde content per doelgroep. 

SEO-vriendelijke pagina’s? Absoluut! 

Dankzij de vriendelijke code van Phoenix is het mogelijk om het maximale uit SEO te halen. Je kunt eenvoudig blogs delen, kennisbanken opzetten en je interne links automatiseren. Dit is niet alleen goed voor je vindbaarheid in zoekmachines, maar ook voor de gebruikerservaring van je bezoekers. 

Enkele SEO-voordelen zijn: 

 • Kant-en-klare blogtemplates¬†
 • Een inhoudsopgave van tussenkoppen in je blogs¬†
 • Mogelijkheid tot het aanmaken van categorie- en auteurspagina's¬†
 • Automatische plaatsing van interne links¬†
 • Snelle laadtijden¬†
 • SEO check op website content¬†

Inzicht in je website statistieken

Ook als je niet zo'n fan bent van statistieken, is het fijn om in één oogopslag te kunnen zien hoe je bedrijf ervoor staat. In het Phoenix website software krijg je een uitgebreid overzicht van je bezoekers, conversies en verschillende bronnen zoals Google, social media en direct verkeer. Op deze manier kun je makkelijk analyses uitvoeren en achterhalen waar nog kansen liggen. 

Waarom Phoenix in plaats van WordPress?

Hoewel WordPress een enorme populariteit geniet en een schat aan functionaliteiten biedt, kan het voor nieuwkomers nogal overweldigend zijn. Vaak kom je terecht in een doolhof van plug-ins en codering, wat het optimaliseren voor zoekmachines tot een uitdagende taak kan maken. Phoenix daarentegen biedt een gestroomlijnde aanpak die zich specifiek richt op SEO-vriendelijkheid. Met Phoenix hoef je geen uren door te brengen met het doorploegen van ingewikkelde instellingen of het toevoegen van tientallen plug-ins om je site te optimaliseren. De gebruiksvriendelijke interface stelt je in staat om snel en gemakkelijk SEO-vriendelijke pagina's te maken, zonder dat je een expert hoeft te zijn. Met ingebouwde tools voor het beheren van meta-tags, het optimaliseren van afbeeldingen en het genereren van sitemaps, maakt Phoenix het eenvoudig om je website te laten opvallen in de zoekresultaten. Dus waarom jezelf overweldigen met WordPress, als je met Phoenix een slimmere en effectievere aanpak kunt hebben voor het bouwen en optimaliseren van je website?

Probeer Phoenix 14 dagen gratis 

Naar mijn mening is Phoenix dé alles-in-één oplossing voor het bouwen van een professionele en effectieve website. Dit is precies wat je nodig hebt als je geen technische kennis hebt, of gewoon met focus wilt werken aan wat echt belangrijk is: het laten groeien van je business.


Reacties